Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam.
Objawy są niespecyficzne i mogą wskazywać na wiele patologii w tym zaburzenia hormonalne, choroby układu krwiotwórczego. Proszę udać się do lekarza rodzinnego, który pokieruje dokładna diagnostyką.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznaczają częste stany podgorączkowe u 23-latki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Przemęczenie, duszności, stany podgorączkowe – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Dlaczego mam ciągły stan podgorączkowy? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Osłabienie, bladość i stan podgorączkowy u nastolatki – odpowiada Prof. dr hab. n. med. Jacek Zachwieja
- Stan podgorączkowy i częste bóle głowy – odpowiada Lek. Mateusz Siwek
- Czy taka temperatura 37.3 w jamie ustnej to stan podgorączkowy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Ciągle utrzymujący się stan podgorączkowy u 4-latki – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Kaszel i stan podgorączkowy jako objawy alergii na pyłki – odpowiada Piotr Pilarski
- Dziwne stany podgorączkowe – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy mam stany podgorączkowe? – odpowiada Dr n. med. Adam Curylo
artykuły
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow
Zdradzam męża, bo nie zaspokaja mnie seksualnie
Podobno seks nie jest najważniejszym elementem zwi
Jedna rozmowa zmieniła życie tego lekarza. Staruszka doprowadziła go do łez
37-letni Marco Deplano, urolog, opublikował na Fac