Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Ten laryngolog będzie ostatni tylko przyjedź do niego na czczo żeby zrobić pewne badania laboratoryjne ale wcześniej umów się na wizytę telefonicznie.
Witam.niekoniecznie grzybica. Nawilżanie jest bardzo ważne. Poty WSK. Rtg płuc. Pozdrawiam serdecznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Uczucie pieczenia oczu i suchość śluzówek nosa – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- O czym może świadczyć pieczenie śluzówek? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- O czym może świadczyć suchość w gardle i ustach oraz piekące oczy? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Szczypanie oczu, śluzówek w nosie, suchość nosa – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak leczyć ból, pieczenie i suchość oka po wystąpieniu alergii na krople? – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Zaczerwienione oczy i uczucie piasku pod powiekami – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Uczucie piasku w oczach – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Świąd gardła i uszu, szczypanie oczu oraz suchość nosa – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Codzienne pieczenie i ból oczu – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Wrażliwe oko po operacji zeza – odpowiada Lek. Joanna Gładczak