Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Zarówno poziom C3 jak i C4 mieszczą się w normie. O szczegółach proszę porozmawiać z lekarzem prowadzącym.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- ALAB C3 w wyniku badania krwi – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Wyniki testów alergicznych u dziecka – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co oznaczają wyniki badań w kierunku chlamydii u 32-latki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wynik badania alergologicznego w kierunku alergii na sierść kota – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- O czym świadczą wyniki badań IgE i IgG u 5,5-latka? – odpowiada Magdalena Mroczek
- Co oznacza wynik IgE? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Jak zinterpretować wynik SAA? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznaczają wyniki badania w kierunku celiakii? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Anemia a wyniki morfologii krwi u 5-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy moje wyniki badania kału odbiegają od normy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Hormony tarczycy - rola, badania, interpretacja wyników
Tarczyca jest to narząd niezbędny do prawidłowego
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Badania krwi - charakterystyka, skład krwi, normy, interpretacja wyników
Badania krwi są najczęściej wykonywanymi badaniami