Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?

Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.

Natalia Ulewicz Dietetyk, Olsztyn
54 poziom zaufania

Witam serdecznie,
Nie da się tego zrobić, jest to niezdrowe i niesie za sobą wiele konsekwencji zdrowotnych.
Proces zwiększenia masy ciała, to proces długotrwały. Stopniowe przytycie około 0,5 kg tygodniowo jest maksimum, jakie powinniśmy osiągnąć, aby przytyć zdrowo i utrzymac prawidłowy skład ciała i zdrowie.
Dieta taka musi być jak najbardziej zbilansowana.
Jeśli jest Pan/Pani zainteresowana, zapraszam do kontaktu mailowego.
pozrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty