Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. Wynik ten powinien być interpretowany przez lekarza zlecajacego badanie. Niemniej jednak jest on prawidłowy.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wynik badania w kierunku celiakii – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co oznacza wynik badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznaczają wyniki badań przy cholestazie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Interpretacja wyniku badania PSA – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jak interpretować wyniki lipoprotein? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Interpretacja wyniku w kierunku cytomegalii – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jak interpretować wynik badania krwi u 19-latka? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy te wyniki krwi mogę uznać za prawidłowe? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Jak odczytać wynik badania kortyzolu? – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Czy wynik badania na HIV wskazuje na zarażenie? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
artykuły
Proteinogram - charakterystyka, wskazania do badania, opis badania, normy, interpretacja wyników
Białko jest niezbędne organizomi ludzkiemu do praw
Poziom sodu - przygotowanie, przebieg, normy, interpretacja
Poziom sodu odgrywa istotną rolę w utrzymywaniu pr
Glukoza - przebieg badania, wyniki, hiperglikemia, glukoza w moczu
Glukoza jest konieczna do prawidłowego funkcjonowa