Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
NIe wiem jakie leki Pan przyjmuje i jakie testy mają być wykonywane dlatego trudno jest mi doradzić najbardizej optymalne rozwiązanie. Jeżeli jednak objawy są nasilone prosze powrócić do stosowanych leków i umówić termin testu na inny dzień.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego mam kaszel od pół roku? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy testy alergiczne należy powtarzać? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie w tej sytuacji mogę brać leki na alergię? – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Czy odstawić leki przed testami na alergię? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kaszel i wydzielina u 4-latka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy mogą być to skutki uboczne brania leków na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy można stosować miejscowo leki przed testami alergicznymi? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Sposoby leczenia alergii na leki – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Czy to jest kaszel alergiczny? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Suchy kaszel i 6-letniego dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Kaszel alergiczny: przyczyny, objawy, leczenie. Jak go rozpoznać?
Kaszel alergiczny u dziecka i dorosłego potrafi up
Alergii mówimy STOP
Pokrzywka i katar alergiczny to objawy, których do
Zyrtec - najczęstsze pytania, charakterystyka, stosowanie, przeciwwskazania, oferty aptek
Wiele osób cierpi na różnego typu alergie. U więks