Zapytaj lekarza

7 4 0 , 2 3 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania hormonalne, trądzik i hirsutyzm

Witam, mam 25 lat, trądzik i hirsutyzm. Cykle regularne (25-28 dni), krwawienia skąpe. TK j.brzusznej: nadnercza prawidłowe. Obraz jajników w USG prawidłowy. Moje wyniki: DHEAS–434,2 (norma:0,0-154,0) Androstendion–3,19 (0,57-2,63) Prolaktyna–700,3 (83-622) Testosteron–1,46 (0,22-2,90) Progesteron–39,86 (5,3-86) 17-OH Progesteron–1,89 (0,2–1,3) Glukoza–4,79 (3,9–5,50) FSH–4,81 (3,5–12,5) LH–4,32 (2,4–12,6) Czy przy takich wynikach mam szansę zajść w ciążę, czy powinnam zacząć brać jakieś leki?
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proszę koniecznie udać się do lekarza endokrynologa. Po badaniu będzie można określić odpowiednie dalsze postępowanie.

0

Witam proszę zacząć wizytę od konsultacji u lekarza medycyny estetycznej , bądź dermatologa. Skóra zostanie dokładnie obejrzana i zbadana, zostaną dobrane jak najodpowiedniejsze metody leczenia. Najskuteczniejszą metodą na blizny i trądzik jest zastosowanie peelingów medycznych w połączeniu z lekami do stosowania na skórę odpowiednio dobranymi do stanu skóry.
Można wykonać badania helicobacter pylori, badania na posiew bakteriologiczny oraz odwiedzić dobrego dermatologa, który dobierze terapię lekową doustną oraz preparaty do smarowania na skórę.


Z wynikami proszę udać sie do ginekologa to odpowie na pytanie o możliwości zajścia w ciążę.

Certyfikowany lekarz medycyny estetycznej. Prowadzi Klinikę Medycyny Estetycznej.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy