Zapytaj lekarza

7 4 0 , 9 1 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania hormonów tarczycy i wynik USG

TSH: 7,56 (0,27- 4,20) FT3 7,14 ( 3,95- 6,80) Ft4 18,54 ( 12,0- 22,0) aTPO 180 USG tarczycy płat prawy: 16 mm, 13 mm, 51 mm, ( 5,3 mL) płat lewy 15 mm, 12 mm, 50 mm ( 4,9 mL).Tarczyca niepowiększona. Miąższ normoechogeniczny gruboziarnisty. W środkowej części płata prawego obecna dobrze odgraniczona zmiana 7X5 mm, hipoechogeniczna z przestrzeniami pływowymi. Czy to oznacza niedoczynność? Czemu mam takie wysokie poziomy hormonów przy wysokim TSH? Jako dziecko miałam niedobór jodu.
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Czy to oznacza niedoczynność?
- takie wyniki mogą świadczyć o subklinicznej niedoczynności tarczycy, interpretacją musi zająć się prowadzący endokrynolog
Czemu mam takie wysokie poziomy hormonów przy wysokim TSH?
- wyniki fT3 i fT4 są w zakresie normy, a nie wysokie

Specjalista chirurgii ogólnej.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy