Zapytaj lekarza

7 4 2 , 5 5 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania hormonów tarczycy u 12-latka

witam! proszę o pomoc-o czym świadczą poniższe wyniki? Chłopiec,12 lat: TSH 1,736 mlU/l norma:0,510-4,940 FT3 7,67 pmol/l norma:4,7-7,2 FT4 14,64 pmol/l norma:10,7-18,4 Anty-TPO <28,0 lU/ml norma 0,0-60,0 Powyższe wyniki są bieżące,były one wykonane na zlecenie lekarza pierwszego kontaktu,gdyż w grudniu 2015 wynik badania TSH syna wynosił 5,62 mlU/l norma 0,51 - 4,3. Wcześniej syn nie badał nigdy tarczycy. Czy powinnam umówić syna do endokrynologa? Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam, Gosia
MĘŻCZYZNA, 13 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

Obecnie wyniki sa prawidłowe, jednak dla pewności warto skontaktowac isę z endokrynologiem. Przed wizytą u endokrynologa proszę mieć ze sobą aktualne badania hormonó tarczycy.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy