Czy powinnam skonsultować moje wyniki tarczycy z lekarzem?

Witam, ostatnio robilam badania krwi odnośnie tarczycy i zastanawiam sie czy powinnam konsultowac wyniki biorąc pod uwagę, że chcemy sie z mężem starac o dziecko. Mam 31 lat. Wyniki: Tsh 0.932 mlU/l (norma 0,42-3.8), ft4 12 pmol/!l (n 9,01-19.05), ft3 4,37 pmol/l (2.89-4.88), antyTG 23 lU/ml (norma <4.11), antyTPO 142.37 IU/ml (norma <5.61). Z gory dziękuje i pozdrawiam!
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Diagnozowanie Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori to bakteria, która można zagnieździć się w przewodzie pokarmowym i wyrządzić niemałe szkody. Jak ją rozpoznać? Obejrzyj film i dowiedz się, jak można zdiagnozować obecność tej bakterii.

Proszę z wynikiem badania udać się do lekarza rodzinnego lub jeśli ma Pani taką możliwość bezpośrednio do endokrynologa. Poziom hormonów jest prawidłowy, jednak podwyższone miano przeciwciał może świadczyć o zaczątkach choroby tarczycy. Wskazane jest wykonanie także badania USG tarczycy.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty