Czy poziom przeciwciał jest jednoznaczny z Hashimoto?

Dzien Dobry, mam pytanie odnosnie wynikow tarczycy.Moje wyniki to TSH 0.838 uU/ml ( norma 0.34-4.94); FT3 4.61 pmol/l ( norma 2.63-5.70); FT4 11.99 pmol/l ( norma 9.01-19.05); Anty TPO 103.44 ( norma <5.61); Anty TG 12.85 ( norma < 4.11).Czy taki poziom przeciwcial jest jednoznaczny z choroba hasimoto czy moze oznaczac tez cos innego? Dodam ze mam tez alergie na kurz ale nie leczona i mam wrazenie ze objawy sie nasilaja( wodnisty katar, kichanie, swedzenie skory i wypryski na twarzy).
KOBIETA, 35 LAT ponad rok temu

Leki biologiczne na łuszczycę

Łuszczyca to schorzenie skóry. Kiedy pojawiają się jej objawy, konieczne jest specjalistyczne leczenie. Więcej o lekach na łuszczycę można dowiedzieć się z filmu.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty