Zapytaj lekarza

7 3 9 , 9 8 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania TSH po wycięciu tarczycy w ciąży

tsh w ciaży dzień dobry, Jestem w 20tyg ciąży (zaznaczę iż nie posiadam tarczycy ze wzgledu na raka brodawkowatego) moje tsh wyniosło 5.950 (normy 0.270-4.200)przy dawce euthyrox 137 przez 3 dni i 125 przez 4 dni natomiast ft4 wynosi 16 (normy 12-22) teraz Pani doktor mi podniosla dawke i zamiast 125 mam brac 150 przez 4 dni i 3 dni 137. I tak się zastanawiam czy to tsh spadnie. Boje się bo wiadomo jak ważne w ciaży jest tsh i ft4. dziękuje za odpowiedź.
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Poród - kiedy należy udać się do szpitala?

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy