Zapytaj lekarza

7 4 2 , 5 7 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Biopsja guzka tarczycy i wyniki badań hormonalnych

witam. kobieta 34 jestem po biopsji guzka tarczycy normoechogennego o wymiarach 17x15 guzek ostatnio urósł / dlatego był poddany biopsji. wynik ; materiał obfity ,pojedyncze krople gęstego koloidu,makrofagi,liczne grupy i zaspoły sredniej wielkości tyreocytów z regularnymi pęcherzykowymi jadrami i jasna cytoplazmą. lll grupa. guzek struktury pęcherzykowej bez cech cytologicznego niepokoju. wyniki badan krwi tsh 2,579(0,340-5,600 ) ft4 10,81(7,86-14.41) tpo 27,39(5.61)tg13.71(4,11) co oznaczają ?
KOBIETA, 34 LAT ponad rok temu

Profilaktyka w leczeniu raka prostaty

Witam , wynik nie wskazuje na podejrzenie nowotworu. Szczegóły omówi z Panią lekarz , który zlecił/wykonał biopsję! z.żurawski

Specjalista chirurgii onkologicznej i chirurgii ogólnej. Posiada doświadczenie w diagnozowaniu i wycinaniu zmian skórnych oraz leczeniu czerniaka. Doświadczenie zawodowe zdobywał w Klinice Nowotworów Tkanek Miękkich, Kości i Czerniaka Skóry w Centrum Onkologii w Warszawie
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy