Zapytaj lekarza

7 4 2 , 3 1 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Chora tarczyca a badanie TSH, FT4

Witam! mam 34 lata o to moje wyniki tsh4,54 gdzie norma laboratorium to 0,25-5,00 ,ft3 5,06 (4,00-8,30) oraz ft4 13,17 (10,60-19,40) bardzo proszę o interpretację tych wyników czy można już mówić o problemie z tarczycą i jest konieczna wizyta u endokrynologa pozdrawiam i proszę o odpowiedz
KOBIETA, 34 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Magdalena Pikul
82 poziom zaufania

Witam. Wyniki badań są w normie niemniej należy je ocenić w korelacji z danymi klinicznymi. Najprawdopodobniej jednak nie ma powodu do niepokoju.

W trakcie specjalizacji z pediatrii w Szpitalu Wojewódzkim Nr 2 w Rzeszowie, interesuje się pediatrią i neonatologią.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy