Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Rzuć ten rupafin. To nie jest lek dla Ciebie w tym wieku i z chorobami serca. Przeczytaj ulotkę tego leku to Ci się oczy otworzą. Alergia nie boli alergia swędzi alergia kicha. Przyjedź.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy lek Rupafin działa antyhistaminowo? – odpowiada Mgr Tomasz Wójcik
- Jakie leki na alergię mogę stosować w ciąży? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Obrzęk wargi górnej i krtani po dwóch zawałach serca – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy leki wziewne mają wpływ na skórę? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Swędzenie skóry i strupki a bezskuteczne leczenie dermatologiczne – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Stosowanie Rupafinu przy Singularze – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy alergia przeszkadza w badaniach medycyny pracy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznacza wysypka i obrzęk języka? – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy w przebiegu alergii na pyłki może występować swędzenie skóry na całym ciele bez wysypki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy alergia pokarmowa może pojawić się w każdym wieku? – odpowiada Aleksander Ropielewski
artykuły
Koronawirus w Polsce. Alergicy boją się kichać w miejscach publicznych. Ludzie podejrzewają u nich koronawirusa
Wiosna jest trudnym czasem dla większości alergikó
5 najdziwiniejszych alergii
Alergia - epidemia naszych czasów Jest jedną z naj
Najbardziej przydatne produkty łagodzące objawy alergii
Krople do oczu Jeśli objawy alergii sprawiają, że