Co oznacza ten opis badania na alergie?
Dzień dobry od jakiegoś czasu mam objawy obrzęku krtani i lekki problem w przełykaniu i oddychaniu po zjedzeniu jakiegoś składnika pokarmowego i zrobiłam wyniki ba panel pokarmowy 21 alergenów i prosiłabym o napisanie co te wyniki oznaczają
Panel pokarmowy ( 21 alergenów)
Parametr
F01 - białko j. kurzego
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F75 - żółtko j. kurzego
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F02 - mleko
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F45 - drożdże
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F04 - mąka pszenna
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F05 - mąka żytnia
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F9 - ryż
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F14 - soja
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F13 - orzech ziemny
Wynik
< 0,15 kU/L
Zakres referencyjny
–
Parametr
F17 - orzech laskowy
Wynik
< 0,15 kU/L
Zakres referencyjny
–
Parametr
F20 - migdał
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F49 - jabłko
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F84 - kiwi
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F237 - morela
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F25 - pomidor
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F31 - marchew
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F35 - ziemniak
Wynik
0,21
Zakres referencyjny
–
Parametr
F85 - seler
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F03 - dorsz
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
F23 - krewetka (krab)
Wynik
< 0,15
Zakres referencyjny
–
Parametr
CCD - Marker CCD
Wynik
< 0,15 kU/L
Bardzo proszę o odpowiedź