Zapytaj lekarza

7 4 2 , 4 3 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają notoryczne bóle głowy?

Witam, od jakiś 2-3 miesięcy miewam notoryczne bóle głowy, co prawda trwają średnio po 30 minut ale występują co najmniej 4 razy dziennie. Na początku maja udałam się morfologie z czego wyszło, że mam za dużo płytek krwi: 430 tys/ul (norma: 150-400) i MCHC: 32 g/dla (norma: 32.2-35) , tydzień później lekarz skierował mnie na morfologie krwi rozmaz, CRP, OB, glukoze, ogólne badanie moczu, żelazo I TSH. Wszystkie wyniki były w normie oprócz płytek krwi, których wartość wynosiła: 505 tys/ul (norma 150-440). Poszłam z tymi wynikami do lekarza, on kazał powtórzyć morfologie za miesiąc. Dzisiaj zrobiłam ową morfologie, wyniki były następujące: MCHC: 32 g/dl (norma: 32.2-35) płytki krwi: 535 tys/ul (norma: 150-400), neutrofile %: 80.80 (norma: 40-80), limfocyty %: 12.40 (norma: 20-40), eozynofile %: 0.5 (norma 1-6). Reszta wyników w normie. Co te wyniki mogą oznaczać i z czym to może się wiązać? Dodam, że do tej pory miewam bóle głowy.
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu

Dziecko autystyczne w przedszkolu

Autyzm to dziecięce zaburzenie rozwojowe. Częściej występuje u chłopców niż u dziewczynek. Co jeszcze warto wiedzieć na temat autyzmu? Obejrzyj film i dowiedz się więcej o przebywaniu dziecka autystycznego w przedszkolu.

Lek. Michał Lenard
80 poziom zaufania

Wyniki świadczą o nadpłytkowości, który powinna być dalej diagnozowana. Wskazana będzie wizyta u hematologa. Pozdrawiam!

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy