Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 3 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają takie wyniki morfologii u 31-latki?

Witam miałam robioną morfologie dla kontroli prosze o interpretacje wyników: Leukocyty 4,85 ×103/µL 4,00 — 10,0 Erytrocyty 4,44 ×106/µL 3,80 — 5,40 Hemoglobina 13,5 g/dL 12,0 — 16,0 Hematokryt % 40,0 % 37,0 — 47,0 MCV 90,1 fL 80,0 — 100,0 MCH 30,4 pg 27,0 — 31,0 MCHC 33,8 g/dL 32,0 — 36,0 Płytki krwi 212 ×103/µL 130 — 400 P-LCR ↑ 43,7 % 13,0 — 43,0 (za wysoko) RDW-CV 13,4 % 11,5 — 16,0 NEU% (ICD9:C32) 60,6 % 30,0 — 70,0 EO% (ICD9:C32) 2,3 % 0,0 — 6,0 BASO% (ICD9:C32) 0,4 % 0,0 — 1,0 LYM% (ICD9:C32) 26,0 % 20,0 — 50,0 MONO% (ICD9:C32) 10,7 % 0,0 — 14,0 MPV ↑ 12,2 fL 9,6 — 12,0 (za wysoko) Dodatkowo biore żelazo hemofor i sprawdzalam ferretyne i żelazo oraz tsh i ft4: TSH 3 3,01 mIU/l (nie mam podanych norm przez wyniki online) Żelazo (ICD9:O95) 79,90 µg/dl Ferrytyna 48 ng/ml 13 — 150 Wolna tyroksyna (FT4) (ICD9:O69) 1,16 ng/dl Prosze o zinterpretowanie wyników
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Badania krwi - TSH

Wahania TSH stają się coraz powszechniejsze. Czym tak naprawdę jest? TSH to skrót odnoszący się do poziomu tyreotropiny we krwi . To podstawowe badanie, gdy chcemy sprawdzić, czy tarczyca prawidłowo funkcjonuje.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy