Zapytaj lekarza

7 4 2 , 8 8 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik badania morfologii u niemowlaka?

Prosze o interpretacje wyników mojej córki urodziła się 1 grudnia 2017 Morfologia krwi obwodowej z rozmazem (ICD9:C55) Leukocyty (ICD9:C30) 8,87 x10^3/μL 6,00 — 17,50 Erytrocyty (ICD9:C02) 4,23 x10^6/μL 3,04 — 5,26 Hemoglobina (ICD9:C19) 11,6 g/dL 9,0 — 14,0 Hematokryt % 32,3 % 28,0 — 44,0 MCV ¯ 76,4 fL 77,0 — 115,0 MCH 27,4 pg 24,0 — 36,0 MCHC 35,9 g/dL 26,4 — 40,9 Płytki krwi (ICD9:C66) ­ 484 x10^3/μL 130 — 400 P-LCR 33,7 % 13,0 — 43,0 RDW-CV 12,6 % 11,5 — 16,0 Pałeczki (ICD9:C32) 1,4 % NEU% (ICD9:C32) ¯ 11,3 % 27,0 — 51,0 EO% (ICD9:C32) 2,0 % 0,0 — 6,0 BASO% (ICD9:C32) 0,3 % 0,0 — 1,0 LYM% (ICD9:C32) ­ 78,6 % 38,0 — 60,0 MONO% (ICD9:C32) 6,4 % 0,0 — 14,0 MPV ­ 11,2 fL 9,0 — 10,9 LYMPH
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Badania krwi - bilirubina

Sprawdź czym jest bilirubina! Czy masz ją w normie? Jakie są przyczyny jej wysokiego stężenia w organizmie? Dowiedz się szczegółów, ponieważ jej nadmiar może prowadzić do żółtaczki.

Lek. Klaudia Kuśmierczuk
78 poziom zaufania

Nie da się zinterpretować wyniku bez znajomości pacjenta i przyczyny dla której zlecono to badanie. ;) Jeżeli cokolwiek Panią niepokoi najlepiej będzie jeżeli uda się Pani do swojego pediatry lub lekarza rodzinnego.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy