Wyniki badania krwi 21-miesięcznego dziecka do analizy

Dziecko 21 m-cy Łuków Witam odebrałam dziś wyniki krwi synka, proszę o interpretacje WBC C30 7,87 x1^3/qL norma 6,0-17,5 RBC C02 4,61 X10^6/qL norma 3,7-5,3 HGB 11,8 g/dl norma 11,5-15,5 HTC 33,7% norma 35,0-45,0 MCV 73,1 fL norma 76,0-90,0 MCH 25,6 pg norma 28,0-34,0 MCHC 35,0 g/dl norma 32,0-36,0 RDW-CV 12,2% norma 11,5-14,5 PLT 248,0 x10^3/qL norma 150,0-350,0 PDW 10,7 fL norma 9,2-16,8 MPV 10,3 fL norma 8,0 - 13,0 P-LCR 26,3% norma 16,0-46,4 PTC 0,26% norma 0,14-0,36 Leukocyty obraz odsetkowy: NEUT% 24,4% norma 25,0-60,0 EOS% 4,8% norma 0,0-5,0 BASO% 0,3% norma 0,0-1,0 MONO% 9,4% norma 4,4-13,4 LYM% 61,1% norma 25,0-50,0 NEUT 1,92 x10^3/ql norma 1,5-8,5 EOS 0,38 x10^3/ql norma 0,05-1,10 BASO 0,02 x10^3/qL norma 0,02-0,12 MONO 0,74 x10^3/qL norma 0,25-1,15 LYM 4,81 x10^3/ul norma 1,80-8,40 Rozmaz mikroskopowy C32: Neutrocyty 31 norma 17-60 Eozynocyty 2 norma 0-5 Monocyty 10 norma 0,0-8,0 Limfocyty 56 norma 20-70 Pałeczki 1 norma 0,0-5,0 Kreatynina M37 0,34 mg/dl 0,24-0,41 Żelazo O95 150,0 qg/dl norma 43,0-184,0 AST I19 38,0 U/l norma 0,0-48,0 ALT I17 10,0 U/l norma 0,0-39,0 OB C59 2,0 mm/h norma 0,0-8,0 Glukoza L43 80,0 mg/dl norma 70,0-99,0 Wapń O77 2,52 mmol/L norma 2,25-2,75 Białko CRP
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy