Zapytaj lekarza

7 3 6 , 8 4 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co znaczą wyniki badań hormonalnych?

Witam, Panie Doktorze bardzo proszę o interpretacje wyników: TSH wynik 1,750 µIU/ml (0,270-4,200), FT3 wynik 3,50 pg/ml (2,00-4,40), FT4 wynik 1,09ng/dl (0,93-1,70 ). Mam 25lat, staram się z mężęm o dziecko - bez skutku. Wszystkie wyniki idealne. Ciagle czuję "gule" w gardle. Ostatnio mimo ciągłych ćwiczeń - przytyłam. Chodzę senna i ospała. Słyszałam o przeliczniku procentowym dot. ft3 i ft4. Czy mam zacząć się martwić? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję.
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Planowanie ciąży a palenie

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

wyniki są w normie, konieczna jest dalsza diagnostyka, proszę koniecznie udać się do lekarza ginekologa, a od jakiego czasu Państwo się starają?

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy