Zapytaj lekarza

7 4 0 , 3 9 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań hormonów tarczycy w normie a objawy niedoczynności

Prosze o interpretacje wyników, bo nie wiem czy warto zawracać glowe lekarzowi : TSH 3,97 µIU/ml 0,270-4,200 FT3 3,43 pg/ml 2,00-4,40 FT4 0,989 ng/dl 0,93-1,70 anty-TPO 20,55 IU/ml 0,00-34,00 anty-TG 12,72 IU/ml 0,00-115,00 Wiem, że wyniki są w normie, jednak mam objawy niedoczynności tarczycy. A badania robione dwa miesiace wczesniej były nastepujace : TSH – 2,520 FT4 – 1,23ng/dl N : 0,93-1,70
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Krzysztof Szmyt
79 poziom zaufania

Witam, wyniki badan sa w normie, zalecam ewentualne wykonanie USG tarczycy oraz zrobienie innych badan hormonalnych. Nie wiem jakie objawy Pani prezentuje ale niedoczynnosci tarczycy Pani nie ma. Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy