Zapytaj lekarza

7 4 2 , 8 9 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badania USG tarczycy a wypadanie włosów

Witam, zrobiłam badania hormonów tarczycowych oraz USG tarczycy. Powodem też jest obfitsze wypadanie włosów, zmęczenie, genetyka. Moje wyniki: TSH: 1,87, rok temu było 2,56. (0,270 - 4,200) FT3 6,15 pmol/l (3,10 - 6,80) FT4 1,23 ng/dl (0,93 - 1,70) anty-TPO <5,00 IU/ml (0,00 -34,00) anty-TG 224,40 IU/ml (0,00 - 115,00) USG tarczycy: prawidłowe. PP 4ml , PL 3,2 ml. Bez zmian ogniskowych, prawidłowa echogeniczność. Więc skąd może być wysokie anty- TG?
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Piotr Pilarski
79 poziom zaufania

Wyniki są prawidłowe. Przeciwciała anty TG mogą być obecne i nie świadczy to o chorobie jeśli nie ma odchyleń w badaniach poziomu hormonów.

Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy