Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
tak wskazana jest wizyta u lekarza rodzinnego po badaniu będzie można coś więcej powiedzieć.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na skórze głowy po farbowaniu włosów – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Wysypka i swędzenie skóry głowy po farbowaniu włosów – odpowiada Dr n. med. Anna Dyszyńska
- Wysypka po farbowaniu włosów – odpowiada Dr Mariusz Kaczorowski
- Swędząca wysypka na skórze całego ciała – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wysypka w obrębie skóry głowy a łysienie – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Co może oznaczać swędzenie skóry głowy? – odpowiada
- Swędzenie i pieczenie skóry po farbowaniu włosów – odpowiada Lek. Izabela Brym
- Dlaczego piecze mnie skóra po farbowaniu włosów? – odpowiada
- Dlaczego swędzi głowa po farbowaniu włosów? – odpowiada Pawe Żmuda-Trzebiatowski
- Co zastosować na ukąszenie nogi? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Fryzjerka uratowała klientce życie. Zauważyła niepokojącą zmianę na głowie
Wizyta inna niż wszystkie Zazwyczaj opuszczamy sal
Zoxin-med - jak i kiedy go stosować?
Zoxin-med to szampon leczniczy zawierający ketokon
Pokrzywka - jak leczyć, pielęgnacja skóry i dieta. Jak zapobiegać pokrzywce?
Leczenie pokrzywki może obejmować różne metody. Du