Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. Objawy te mogą utrzymywać się do 7 dni.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wysypka po farbowaniu włosów – odpowiada Dr Mariusz Kaczorowski
- Dlaczego swędzi głowa po farbowaniu włosów? – odpowiada Pawe Żmuda-Trzebiatowski
- Swędzenie dłoni i stóp a alergia na farbę do włosów – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Uczulenie i różowe krostki na karku po farbowaniu włosów – odpowiada Lek. Bartosz Pawlikowski
- Swędzenie i pieczenie skóry po farbowaniu włosów – odpowiada Lek. Izabela Brym
- Wypadanie włosów i pieczenie skóry głowy po farbowaniu – odpowiada Lek. Karolina Kropiewnicka-Buczek
- Co znaczy świąd skóry i wysypka po farbowaniu włosów? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Problemy z włosami po farbowaniu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego piecze mnie skóra po farbowaniu włosów? – odpowiada
- Czy farbowanie włosów powoduje ich wypadanie? – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
artykuły
Farbowanie włosów - zabieg w domu, wybór farby, pielęgnacja włosów
Wybór farby w stosunku do karnacji daje efekt równ
Nizoral - skład, wskazania, dawkowanie, sposób użycia szamponu, skutki uboczne
Nizoral to produkt leczniczy w postaci szamponu, j
Wypadanie włosów - przyczyny, objawy, sposoby, leczenie, jak powstrzymać
Wypadanie włosów dotyka coraz większej liczby kobi