Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tak, może. Proszę zgłosić się do lekarza poz lub dermatologa.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia - słońce czy leki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Podejrzenie alergii na twarzy i szyi – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Pęcherzyki i opuchlizna rąk a alergia na słońce – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Leczenie i powstrzymanie alergii na słońce – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- O czym świadczą czerwone zmiany na skórze po spożyciu niektórych pokarmów? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Co pomoże na uczulenie na słońce? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy mogę zacząć kurację Izotekiem? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Krostki na ramionach i dekolcie a reakcja na słońce – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Alergia po usunięciu pęcherzyka żółciowego – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy ekspozycja na słońce leczy trądzik? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Krzysztof Szewczyk przeszedł poważną operację. Dziennikarzowi usunięto kawałek ucha
Krzysztof Szewczyk zdradził w jednym z wywiadów, ż
5 najdziwiniejszych alergii
Alergia - epidemia naszych czasów Jest jedną z naj
Zobacz, jak funkcjonuje numer ratunkowy 112 (WIDEO)
"-Operator 52, w czym mogę pomóc? -Halo, chciał