Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie można jednocześnie! A alergię należy potwierdzić testami alergicznymi z krwi, alergeny wziewne i pokarmowe. Cała Polska ma astmę!
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mogę przyjmować oba leki jednocześnie? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Mam alergię: czy mogę uniknąć astmy? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Jak leczyć przewlekły kaszel u 11-letniego dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie wyniki pokażą te testy alergiczne? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak zapobiegać kolejnym nawrotom anginy? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Alergia - pomocy – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak zwalczyć alergię na psa? – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Co oznacza wynik spirometrii u 10-latka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Alergia, tylko na co? – odpowiada Lek. Łukasz Kowalski
- Czy lek Mozarin mogę łączyć z lekiem przeciwhistaminowym HITAXA? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
artykuły
Alergolog - pylenie roślin, badania diagnostyczne, leczenie farmakologiczne, jad owadów, metody leczenia
Alergii nie powinniśmy bagatelizować. Jej zaniedba...
Jak unikać alergenów?
Zachorowania na astmę i alergie przybierają już ro...
Astma - charakterystyka, rodzaje, przyczyny, diagnostyka, leczenie
Astma oskrzelowa (dychawica oskrzelowa) to przewle...