Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie ma leków na alergie. Leczenie alergii polega jedynie na diecie eliminacyjnej lub trzy , pięcio letnim odczulaniu. Nie ma astmy. Uciekaj od sterydów i lekarzy. Astma to ostatnio polska paranoja. Naciski producentów leków??
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy leki na astmę muszę przyjmować cały rok? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co oznacza wynik spirometrii 34-latka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wyniki spirometrii przy alergii wziewnej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia pokarmowa i kontaktowa oraz częste infekcje górnych dróg oddechowych – odpowiada Mgr inż. Agnieszka Kopacz
- Co oznacza wynik spirometrii u 28-latka? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Astma oskrzelowa zawodowa i enzyma rąk a praca w piekarni – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy w astmie ciężkiej możliwe jest odczulanie? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Duszności alergiczne (dychawka) - jak całkiem ją wyleczyć ? – odpowiada Lek. Łukasz Dubielecki
- Co oznacza opis TK zatok obocznych nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczulenie na brzozę u 4-latka – odpowiada Lek. Bartosz Małek
artykuły
Różnica między POChP a astmą
Astma i przewlekła obturacyjna choroba płuc (POChP
Astma a inne choroby
Astma jest chorobą występującą coraz częściej zaró
Walka z alergią wymaga cierpliwości. "Tolerancja organizmu utrzymuje się nawet przez kilkanaście lat"
Z alergią zmaga się 12 milionów Polaków, ale nie w