Zapytaj lekarza

7 4 0 , 6 8 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy moje wyniki tarczycy są dobre?

Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy moje wyniki badań tarczycy są dobre.. Dodam,że mam 18lat i problem z wypadaniem włosów. Badania były robione w sierpniu,a później we wrześniu. Sierpień: TSH- 2,28; norma: 0,27-4,2 FT4- 6,2; norma: 3,1-6,8 FT3- 18,64; norma: 12-22 Wrzesień: TSH- 1,97; norma: 0,25-5 FT4- 15,19; norma 9-20 Słyszałam,że mimo iż wyniki mieszczą się w normie to mogą być problemy takie jak niedoczynność tarczycy,a norma jest ogólna,a nie do danego wieku.
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Znamiona barwnikowe

Większość z nas ma charakterystyczne znamiona barwnikowe na ciele - jedni kilka, inni kilkaset. Są one niegroźne, chociaż może się zdarzyć, że rozwinie się z nich nowotwór.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy