Zapytaj lekarza

7 4 0 , 4 1 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Jak wynika z informacji, które zgromadziłem w trakcie zbierania materiałów do książki o chorobach skóry, dobre efekty przynosi stosowanie kwasów tłuszczowych omega-3. Tutaj jednak znaczenie ma kwestia jak obecnie wygląda dieta dzieciątka. Zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam serdecznie

mgr Arkadiusz Ciołkowski, zielarz - fitoterapeuta www.poradazielarska.pl

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy