Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 2 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy podwyższony wynik LDH może być powiązany z mięśniakiem macicy i częstymi bólami podbrzusza?

Witam rok temu bylam u hematologia, ponieważ od dłuższego czasu miałam powyżej normy hemoglobine i hematokryt.Wówczas lekarz zlecil mi dalsza diagnostyke o rozszezone badania krwi miedzy innymi o wynik badania lda ktore wyszlo wtedy na poziomie 234 i usg brzucha, które tez nie wykazalo zadnych nieprawidłowości .Po pół roku zrobiłam ponownie badania wynik Ldh wyszedł 194.Teraz ponownie wykonałam badani wyniki poniżej. Prosze o interpretacje wyników czy wymagam dalszej diagnostyki dodam tylko, że choreje na Hashimoto ostatnio ginekolog stwierdził u mnie miesniaka macicy i jajnik wielotorbielowaty. WBC 12,2 norma 4,0-10,5 PDW 63,8 norma 40,0-60,0 NEU% 74,4 norma45,0-70,0 LYMPH% 16,3 norma 20,0-45,0 NEU 9,07 norma 2,50-5,00 LDH 257 norma 135-214 TSH 1,88 norma 0,27-4,20 .Czy ten podwyższony wynik ldh moze byc powiazany z miesniakiem macicy i czestymi bolami podbrzusza.
KOBIETA, 34 LAT ponad rok temu

Co to są mięśnie dna miednicy?

Mało kto z nas zastanawia się, nad funkcjonowaniem swojego organizmu. Dlaczego działa on tak, a nie inaczej? Warto jednak wiedzieć jak jak on pracuje. Obejrzyj film i dowiedz się więcej na temat mięśni dna macicy.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy