Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 1 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy poniższe wyniki świadczą o problemach z tarczycą?

Dzień dobry, od jakiegoś czasu przytyłam, a kiedy próbowałam zrzucić zbędne kilogramy ćwicząc i stosując zdrową dietę waga nawet nie drgnęła. Byłam u endokrynologa na usg tarczycy wyszło, że jest trochę pomniejszona a tsh lekko powyżej 2,5 i niedobór witaminy d3. Miałam brać tylko witaminę d3. Teraz (po 2,5 latach) czuję się ciągle zmęczona, jest mi wiecznie zimno, chce mi się spać i do tego skórę mam strasznie suchą. Zrobiłam badania: TSH 2,88 (norma 0,27-3,70), ft4: 14,55 (11,50-22,70), ft3: 4,67 (3,10-6,80). Glukoza: 85 (norma 70-99), Insulina na czczo: 9,2 (2,6-24,9). Czy mam problem z tarczycą, czy wszystko jest ok?
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy