Zapytaj lekarza

7 1 7 , 2 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy powinnam się udać na jakieś specjalistyczne badania?

Mam 26 lat i karmie piersią moją córkę od 6 miesięcy. Od miesiąca pojawiły się u mnie zawroty głowy, ogólna słabość, zamroczenia. Wejście po schodach kończy się straszną zadyszką i ostrym zamroczeniem, po chwili zbiera mi się na wymioty i zaczyna boleć mnie głowa. Kiedy rodziłam 6 miesięcy temu miałam hemoglobinę 8,7 g/dl i byłam podłączona pod tlen. Otyła również nie jestem , przy wzroście 175 cm ważę 60kg. Wczoraj czyli 21 lipca odebrałam wyniki morfologiczne, oto one: WBC 5,81 [4-10] RBC 4,33 [3,8-5,2] HGB 12,9 [12-16] HCT 38,7 [36-47] MCV 89,4 [80-100] MCH 29,8 [28-34] MCHC 33,3 [32-36] RDW 14,1 [< 16] PLT 247 [140-440] MPV 12,6 [6-12] PDW 15,9 [9-17] P-LCR 44,9 [13-43] PCT 0,31 [0,17-0,35] NE% 38,7 [45-70] LY% 49,1 [ 20-45] EO% 1,7 [1-5] MO% 10,3 [1-11] BA% 0,2 [0-1] NE 2,25 [1.8- 7.7] LY 2,85 [1-4] EO 0,10 [0,05-0,45] MO 0,60 [0.04-0.9] BA 0,01 [0-0.2] ŻELAZO 51 [37-145] Proszę o jakąś podpowiedź co mam dalej robić. Z poważaniem Gosia.
26 LAT ponad rok temu

Parenting.pl

Parenting.pl to nowoczesny portal przeznaczony przede wszystkich dla obecnych i przyszłych rodziców, ale również dla osób zainteresowanych tematyką związanych z rozwojem i zdrowiem dziecka. Serwis posiada bogatą bazę treści.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Wynik morfologii krwi, który Pani przedstawiła jest prawidłowy. Chociaż poziom hemoglobiny jest bliski dolnej granicy normy istnieje niewielkie prawdopodobieństwo, że odpowiada za opisywane objawy. Warto się upewnić czy dostarcza Pani odpowiednią ilość kalorii i składników odżywczych do swojego organizmu ponieważ karmienie piersią jest bardzo wyczerpujące. Dodatkowo należy się Pani pomiar ciśnienia (w celu wykluczenia hipotonii ortostatycznej) oraz EKG - może mieć Pani zaburzenia rytmu. W każdym razie morfologia krwi nie rozwiązuje problemu i należy udać się do lekarza w celu dalszej diagnostyki. 

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy