Czy przyrost betaHCG jest prawidłowy?

Witam, chciałabym się utwierdzić w wynikach, że są prawidłowe. Mianowicie ostatnią miesiączkę miałam 29.03.2013, trzy dni później byłam u lekarza, ale pęcherzyk płodowy był jeszcze niewidoczny, więc Dr zalecił betaHCG. Pierwsze HCG 30.04.2013 - wynik 379,51, drugi za dwa dni 02.05.2013 - wynik 681.27. Lekarz stwierdził, że to dobry przyrost i kazał się stawić na USG za 4 dni, dokładnie 6.05.2013, ale na USG nadal niewidoczny pęcherzyk płodowy. Więc kazał znowu zrobić HCG. Od ostatniego wyniku 681.27 minęło 5 dni, czyli był to wtorek 07.05.2013, wynik 4564.33 i teraz mam się stawić na kolejne USG 13.05.2013. Moje pytanie, czy przyrost HCG jest prawidłowy i czy jest jeszcze nadzieja, że pęcherzyk się pojawi? Napomnę, że w listopadzie miałam wyłyżeczkowanie po ciąży obumarłej w 8 tygodniu. Z góry dziękuje za odp.

KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Dzieci palących matek

Witam! Przytoczone wyniki badań są prawidłowe. Przyrosty mieszczą się w normach, a zatem wydaje się, że nie ma Pani podstaw do obaw. Proszę być dobrej myśli. Pozdrawiam

Lekarz w Samodzielnym Publicznym Szpitalu Klinicznym im. prof. Witolda Orłowskiego w Warszawie.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty