Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Dzień dobry,
Rzeczywiście istnieją badania potwierdzające korzystny wpływ trawy jęczmiennej na metabolizm i pracę jelit. Jest ona ponadto bogata w liczne substancje odżywcze, dlatego włączenie jej do diety nie zaszkodzi. Należy jednak pamiętać, że nie zastąpi to diety redukcyjnej i ćwiczeń fizycznych, a może tylko w niewielkim stopniu wspomóc starania o utratę masy ciała.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty