Zapytaj lekarza

7 3 9 , 8 7 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy te moje wyniki świadczą o nadczynności tarczycy?

Witam! Proszę o interpretację wyników badań. TSH- 5,430 (norma 0,270-4,200). TPO 6,34 przy normie 0,00-34, FT3 w normie (3,59), FT4 również (1,01). dostałam skierowanie na badanie z powodu chudnięcia, osłabienia. towarzyszą mi tez duszności i przyspieszone bicie serca. TSH wykonane rok temu było jeszcze w normie, wynosiło 1,110. czy te wyniki świadczą o nadczynności tarczycy?
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy