Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wskazana jest kontrola u endokrynologa.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wynik badania TSH u 43-latka – odpowiada Eliza Gosławska
- Czy to prawdopodobne, aby poziom TSH tak szybko się obniżył? – odpowiada Lek. Beata Wańczyk-Dręczewska
- Wyniki TSH w 11. tygodniu ciąży – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Poziom TSH a stosowanie leku Euthyrox – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może wpływać na wynik TSH? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wynik TSH u 18-latki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy powinnam zgłosić się do endokrynologa? – odpowiada Dr n. med. Andrzej Sawicki
- Interpretacja wyników TSH, fT3 i fT4 u 20-latki – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Badanie poziomu TSH u 34-letniej kobiety – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Poziom TSH a stosowanie Euthyrox u 24-letniej osoby – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
TSH - wyniki i interpretacja, skuteczność badania
Kiedy dochodzi do zaburzeń w sferze funkcjonowania...
Jak przyjmować leki na tarczycę? Zapytaliśmy specjalistę
Przyjmowanie leków na niedoczynność tarczycy jest...
Hormony tarczycowe - rodzaje, badania, interpretacja wyników. Co to jest TSH
Tarczyca jest to narząd niezbędny do prawidłowego...