Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Sugeruję skonsultowanie problemu z drugim dermatologiem, który Panią zbada, oceni zmiany i zdecyduje o leczeniu. Pozdrawiam!
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy to może być świerzb? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Ropna wysypka w obrębie pach – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co robić z tymi zmianami skórnymi po sprzątaniu ogrodu? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Podejrzenie alergii przy swędzeniu całego ciała – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Dlaczego swędzą mnie dłonie od wewnętrznej strony? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Krosty i swędzenie skóry – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Dlaczego odczuwam swędzenie skóry? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czerwone krostki wokół ust i nosa – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może oznaczać grudkowa wysypka na skórze? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego swędzą mnie dłonie? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
artykuły
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer
Sposoby leczenia atopowego zapalenia skóry
Atopowe zapalenie skóry to choroba alergiczna o po
Czerwone plamy na nogach - najczęstsze przyczyny
Czerwone plamy na nogach nie tylko nieestetycznie