Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Konieczne jest badanie lekarskie aby móc coś więcej powiedzieć. Może być zarówno jedno jak i drugie. Proszę koniecznie udać się do lekarza zlecającego powyższe leczenie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na trawy u 20-letniej osoby – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- ORALAIR a picie alkoholu – odpowiada
- Czy mogę brać Controloc 20 z lekami na alergię? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Podejrzenie alergii na leki – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy te leki na alergię mogą powodować tycie? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Skutki uboczne brania tabletek na alergię – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Desloratadine Ratiopharm 5mg przy alergii – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jak długo można brać leki na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wpływ leków na alergię na cykl miesiączkowy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Lek bez recepty na alergię – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
artykuły
Tabletki - dzielić czy nie dzielić?
Dzielimy na dwie, cztery lub sześć części. Choć to
Jak unikać alergenów?
Zachorowania na astmę i alergie przybierają już ro
Koronawirus w Polsce. Czy można brać leki na alergię przed szczepieniem? Prof. Szuster-Ciesielska odpowiada
Wiosna to dla alergików trudny czas. Na szczęście