Gdzie powinienem się zgłosić z takimi przeciwciałami przeciwko glutenowi?

Dzień dobry, czy i gdzie powinienem się zgłosić z takimi przeciwciałami przeciwko Glutenowi? Gluten- F79: Wynik 1,19kU/L Zakres wartości: 0,1 - 0,34 kU/L :klasa 0 0,35 - 0,69 kU/L :klasa 1 0,7 - 3,49 kU/L :klasa 2 3,5 - 17,49 kU/L :klasa 3 17,5 - 52,49 kU/L :klasa 4 52,5 - 99,99 kU/L :klasa 5 >100 kU/L :klasa 6 Dodam, że miałem biopsję wyc. dwunastnicy i wynik wskazał, że wszystko jest w porządku. Przeciwc. badane w diagnozie celiakii również były w normie.
MĘŻCZYZNA, 27 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty