Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Postawienie diagnozy bez obejrzenia zmiany nie jest możliwe. Konieczna jest wizyta u lekarza.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wysypka na nadgarstkach i łokciach – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Z czym powiązać moją wysypkę? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czerwone wypryski w okolicach oczu – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co dokładnie może znaczyć moja wysypka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Swędzenie rąk i oczu: jak się tego pozbyć? – odpowiada Lek. Łukasz Kowalski
artykuły
Prosaki u noworodka - charakterystyka, przyczyny, leczenie
Prosaki u noworodka to dosyć powszechny problem. Z
Wysypka u niemowląt - objawy, odra, ospa wietrzna, trądzik, potówki, pokrzywka
Wysypka u niemowlaka może pojawić się na twarzy, p
Uwaga na barszcz Sosnowskiego. To jedna z najbardziej niebezpiecznych roślin w Polsce
Nazywany jest również "zemstą Stalina". Niektórzy