Zapytaj lekarza

7 4 0 , 6 6 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyników badań FT3, TSH oraz kortyzolu

Witam, proszę o interpretację wyników, pani endokrynolog oznajmiła, że jestem dziwnym przypadkiem i nie ma pojęcia, co mi jest. tsh 1,22 mU/l (zakres: 0,27-4,2) ft3 14,61 pmol/l (zakres:3,1-6,8) testosteron: 2,02 (zakres: 0,22-2,9) glukoza 88,8 mg/dl (zakres 70-99) kortyzol 42,92 ug/l (zakres 6,2 - 19,4) ft4 34,1 pmol/l (zakres: 12-22) kortyzol po hamowania dexamethazonem 2,58 ug/l (zakres: 6,2 - 19,4) +nadwaga, szerokie różowe rozstępy, zaburzenia miesiączkowania oraz trądzik.
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Nieregularne miesiączki

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy