Zapytaj lekarza

7 4 2 , 5 1 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak ocenić takie badanie mofrologiczne?

Proszę o ocenę moich wyników (mężczyzna 27 lat - alergik, stwierdzony refluks żołądka): MORFOLOGIA Krwinki białe (WBC) 4,46 x10^3/µl 4,40 — 11,30 a1 Krwinki czerwone (RBC) 5,26 x10^6/µl 4,50 — 5,70 Hemoglobina 14,8 g/dl 12,0 — 16,8 Hematokryt 0,44 0,40 — 0,52 MCV 83,7 fl 83,0 — 103,0 MCH 28,1 pg 28,0 — 34,0 MCHC 33,6 g/dl 32,0 — 36,0 Płytki krwi 190 x10^3/µl 125 — 400 RDW-SD 40,0 fl 37,0 — 54,0 RDW-CV 13,3 % 11,5 — 14,5 PDW 13,5 fl 9,0 — 17,0 MPV 11,0 fl 9,0 — 12,6 P-LCR 33,8 % 13,0 — 43,0 % neutrocytów ↓ 34,7 % 45 — 70 % limfocytów ↑ 46,0 % 20 — 45 % monocytów 10,8 % 4,0 — 12,0 % eozynocytów ↑ 8,1 % < 5,0 % bazocytów 0,2 % < 1,0 Liczba neutrocytów ↓ 1,55 G/l 1,80 — 7,70 Liczba limfocytów 2,05 G/l 1 — 5 Liczba monocytów 0,48 G/l 0,10 — 0,90 Liczba eozynocytów 0,36 G/l <0,45 Liczba bazocytów 0,01 G/l < 0,20 Rozmaz mikroskopowy Granulocyty segmentowane ↓ 28 % 45 — 70 Granulocyty kwasochłonne ↑ 6 % <5 Limfocyty ↑ 54 % 20 — 45 Monocyty ↑ 12 % 1 — 8 Co oznaczają takie wyniki, biorąc pod uwagę, że jestem w okresie "wzmożonej alergii"
MĘŻCZYZNA, 27 LAT ponad rok temu

Najczęstsze błędy w odczycie poziomu cukru we krwi

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy