Jak rozumieć podane niżej wyniki morfologii?

Proszę o interpretację morfologii krwi mamy.Może fachowa porada lekarza skłoni ją do wizyty u lekarza.Czy jest się czym martwić? Ma 49lat WBC 9,0 10^3/ul [3,5-11,3] NEUT 5,2 10^3/ul NEUT% 58,1 [45-70] LYMPH 32,2% [18-44] MXD 0,9 10^3/ul MXD% 9,7% [0-15] RBC 4,65 10^6/ul [3,2-5,6] HGB 7,7 g/dl [11-16,5] HCT 27,9% [30-46] MCV 60 fl [81-96] MCH 16,6 pg [27-34,5] MCHC 27,6 g/dl [32,2-36,4] RDW-SD 35,2 fl [37,3-57] PLT 414,0 10^3/ul [140-440] PDW 11,5 fl [9-19] MPV 9,4 fl [6,5-13] P-LCR 22,3% [13-43]
KOBIETA, 49 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy