Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udać się do lekarza rodzinnego po badaniu będzie można coś więcej powiedzieć i zalecić dalsze postępowanie diagnostyczno terapeutyczne.
Jednocześnie przepraszamy za dłuższy niż zwykle okres oczekiwania na odpowiedź.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można stosować miejscowo leki przed testami alergicznymi? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Testy alergiczne skórne i reakcja alergiczna – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie leki bez recepty są dobre na IBS przy biegunkach? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy testy alergiczne są wiarygodne? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jakie wyniki pokażą te testy alergiczne? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co stosować na podrażnienie członka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznaczają takie testy alergiczne? Na co jest uczulone moje dziecko? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Interpretacja wyników testów alergicznych u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy przy leku Bioxetin mogę brać leki na gardło? – odpowiada
- Czy testy alergiczne coś wykażą? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Ksiądz Isakowicz-Zaleski zmagał się z rakiem. "Lekarz zapytał: Czy wierzy pan w Boga?"
Przypominamy wywiad, który ukazał się na WP abcZdr
Chore na raka Polki znowu żyją w strachu. "Brak leku oznacza śmierć"
Choć Polki chorujące na nowotwór piersi wywalczyły
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow