Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jeśli jest stan podgorączkowy to raczej są to objawy przeziębienia.
Pozdrawiam.
Proponuje udać się do lekarza pediatry. Po badaniu będzie można określić odpowiednie postępowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ciągle utrzymujący się stan podgorączkowy u 4-latki – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Czy kaszel ma związek z pokrzywką? – odpowiada Lek. dent. Milena Łapaj
- Czy kaszel u syna to może być alergia? – odpowiada Dr n. med. Jolanta Uchman
- Co może sugerować taki kaszel u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Kaszel, gorączka a przewlekły katar – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy w 5. dobie antybiotyku stan podgorączkowy jest możliwy? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Alergia pokarmowa u 17-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kaszel i pocenie się u dziecka – odpowiada Lek. Marcin Koncewicz
- Utrzymujący się stan podgorączkowy – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Stan podgorączkowy 2 tygodnie po operacji zespolenia uda – odpowiada Dr n. med. Piotr Żbikowski
artykuły
Spuchnięty nos i ból gardła - jak rozpoznać czy to alergia czy przeziębienie?
Coraz częściej zdarza się, że na zatkany nos, kata
Wirus zabrał mu dawne życie. "Nie byłem w stanie złożyć logicznie zdania"
Zaraził się koronawirusem, ale poza zwykłym katare
Jak walczyć z przeziębieniem u dziecka?
Leczenie przeziębienia u dziecka Przeziębienie u