Zapytaj lekarza

1 , 0 2 9 , 4 8 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Leczenie niedoczynności tarczycy w 13. tygodniu ciąży

Witam. Jestem w 13 tyg ciąży. Leczę się od 10.2014 na niedoczynność tarczycy. Moje wyniki badań: 01-10-14 p-ciała TPO 152,7 IU/ml, TSH 3,11 przy normie 0,27-4,2. Od tego czasu przyjmuje letrox 50. Kolejne badania: 16-10-14:TSH 2,27; 18-11-14:TSH 0,932; W listopadzie poroniłam pierwszą ciąże w 8 tygodniu. 22-12-14:TSH 1,76; Moje TSH obecnie wynosi 0,18 a FT4 20,5 pmol/ przy normie 12-22. USG tarczycy w porządku. Lekarz kazał dalej brać tą dawkę. Czy to nie zagraża mojemu dziecku?Proszę o odp.
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Poród - kiedy należy udać się do szpitala?

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy