Zapytaj lekarza

7 4 0 , 2 2 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Bóle serca i nerwowość a hormony tarczycy

Witam Mógłbym prosić o interpretację wyników hormonów tarczycy. Anty-tpo 7,63 IU/ml <34 ft3 5,79 pmol/l norma 3,1-6,8 ft4 20,53 n 12-22 tsh 2,57 ulU/ml 0,27-4,2 Mężczyzna lat 25 Badania wykonałem ponieważ czuje dolegliwości ze strony serca oraz nerwowość (lęki itp.) Dodam że cały lipiec i sierpień spędziłem nad morzem północnym gdzie podobno występuje duże stężenie jodu. Przeglądając moją dokumentacje medyczną znalazłem badanie z 2006 r gdzie TSH wynosiło 3,04 uUI/ml
MĘŻCZYZNA, 25 LAT ponad rok temu

Zawał serca

Każdego dnia w Polsce około 300 osób ma zawał serca. Co wywołuje zawał serca mięśniowego oraz jak wygląda jego późniejsze leczenie? Na zadane pytania, odpowiedzi udziela profesor Zbigniew Gaciong.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy