Zapytaj lekarza

7 3 6 , 1 8 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Leczenie samoistnego nadciśnienia tętniczego

Leczę się na nadciśnienie tętnicze samoistne. Biorę Leki Bisocard 5 mg, Indapen 2,5 mg. Wyniki. Cholesterol cał 215 mg- 200. HdL 36,2 mg. 30-75. LdL 136,mg. 66-130. %hdl w cholest cał 16,7%, powy 20%. Tróglicerydy 212mg. 40-160. Glukoza 84mg/dl, 70-99. CRP ilościowo 1,6mg , poniżej 6,0. Mam pytanie , czy wyniki są w normie ?
MĘŻCZYZNA, 48 LAT ponad rok temu

Skoki ciśnienia - przyczyny

Skoki ciśnienia tętniczego stanowią nie tylko dokuczliwy objaw, ale mogą nieść ze sobą poważne zagrożenie dla życia i zdrowia. Warto zapoznać się z przyczynami leżącymi u ich wystąpienia. O tym opowiada dr Piotr Gryglas.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy