Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Opisane objawy wymagają wdrożenia diagnostyki w kierunku alergii. Proszę udać się na wizytę do lekarza w umówionym terminie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie badania zrobić żeby dowiedzieć się w jakim kierunku leczyć 4-miesięcznego syna? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak wzmocnić odporność 2-latka? – odpowiada Lek. Bogumiła Wrzołek
- Przewlekłe zapalenie oskrzeli u dziecka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co znaczą obniżone neutrofile u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy przy ospie dziecko może mieć katar? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Czy kaszel może być powikłaniem ospy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak złagodzić kaszel u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie Otrivinu w ciąży – odpowiada Prof. dr hab. n. med. Krzysztof Szymanowski
- Nawracający katar i kaszel u dzieci – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Kaszel, katar, gorączka i wysypka u 5-latki – odpowiada Milena Lubowicz
artykuły
Lekarze odesłali 2-latkę do domu. Następnego dnia tata znalazł ją martwą w łóżeczku
Rodzice dwuletniej Hailey zgłosili się do szpitala
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot
Chorują całe rodziny. Siedem razy więcej przypadków w Polsce
Za oknem piękna pogoda, a w domu chorują całe rodz